פורום מיכל סלה הוציא מדריך למניעת מעקב ושליטה דיגיטליים

המדריך הראשון מסוגו שמלמד כיצד להתמודד עם אלימות טכנולוגית - 'חומת האש' שמו - הוא תוצר של שיתוף פעולה של הפורום על שם מיכל סלה ז"ל עם מערך הסייבר הלאומי

האלימות ברשת בעלייה.

עמותת פורום מיכל סלה ומערך הסייבר הלאומי הודיעו היום (ג') על השקת 'חומת האש' – סדרת המלצות לצמצום מעקב ושליטה דיגיטלית. המדריך מכיל כלים פשוטים ליישום לאבטחת הטלפון החכם, היישומים והמחשב, ומיועד לבני ובנות זוג שחוששים שבני זוגם מנסים לעקוב או לחדור לפרטיותם באמצעים דיגיטליים.

על פי פורום מיכל סלה, אחד מחמשת תמרורי האזהרה בזוגיות הוא "אובססיביות", אשר לעיתים מתבטאת באלימות טכנולוגית.

מפניות שהגיעו לפורום עולות עדויות בנושא של נשים, בהן של נעמי (שם בדוי): "נפרדתי מבן זוגי לאחר שנים של אובססיביות וקנאה, אבל יש לי תחושה שהוא יודע הרבה על החיים שלי אפילו עכשיו – עם מי ועל מה אני מדברת. פתאום אני שומעת דרך הילדים שחוזרים ממנו, דברים שכתבתי רק לחברה. מה אפשר לעשות שיחזיר לי את הפרטיות והשפיות?".

נשים החיות עם בן זוג קנאי ואובססיבי חוות פגיעה אנושה בפרטיותן וניסיונות שליטה בכל תחום בחייהן, אף לאחר הפרידה. אמצעים דיגיטליים וטכנולוגיים הם כלי נוסף להפעלת טרור ואלימות קיצוניים בזוגיות המתבטאים למשל בחיטוט בנייד, הקלטת שיחות, ריגול אחר המיקום הפיזי, קריאה ומחיקה של הודעות, מעקב אחר היסטוריית הגלישה, ניטור שיחות בטלפון הנייד ועוד.

ארגז הכלים מחולק לפי נושאים ומפרט דרכי התמודדות, בין ההמלצות: כיצד להסיר תוכנות ריגול מהטלפון, למנוע גניבת זהות ופריצה לחשבונות, למנוע ריגול אחר שיחות והודעות, לנטרל מעקב אחר מיקום ועוד.

"שיתוף הפעולה עם מערך הסייבר משתלב בדרך ובחזון העמותה"

לדברי לילי בן עמי, מנכ"לית עמותת פורום מיכל סלה: "זו זכות וגאווה עבורי לשלב ידיים עם מערך הסייבר הלאומי ויחד לפתח ארגז כלים שמתמקד בהצלת חיים ומניעת אלימות טכנולוגית. המאבק נגד אלימות כלפי נשים הוא מאבק של כולנו. דווקא עכשיו כשהנושא של ביטחון בתוך הבית הפך לרלוונטי יותר מתמיד, שיתוף הפעולה עם מערך הסייבר משתלב בדרך ובחזון העמותה, לגיוס מיטב המוחות לבניית פתרונות טכנולוגיים וחדשניים במטרה לנצח את האלימות בתוך הבית".

"עד היום הופקו מאות קמפיינים בנושא מיגור אלימות במשפחה, אך לא היה קמפיין שעסק ישירות בנושא של אלימות טכנולוגית והעניק כלים פרקטיים וקלים להפעלה, כמו המדריך שהכנו יחד עם הפורום", אומרת נעמה בן צבי, הממונה על השוויון המגדרי במערך הסייבר הלאומי.

בפורום מזכירים כי מעקב או הטרדה אסורים על פי חוק. במקרה של חשד יש לפנות למשטרת ישראל בחיוג מקוצר למספר 100. במקרה של אלימות במשפחה, או חשד לאלימות במשפחה, ניתן לחייג 118 למוקד משרד הרווחה או למוקד עמותת ל.א. 6724*.

חשוב מאוד לשתף גורם מקצועי וקרוב/ת משפחה ולפנות לקבלת ייעוץ וליווי מקצועי אך ורק מגורם המומחה בתחום האלימות במשפחה. חשוב לוודא כי הגורם הטיפולי הוא אכן מומחה בתחום.

למדריך המלא – לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים