AWS וגוגל קלאוד ישקיעו בנימבוס יותר מ-10 מיליארד דולר

"המעבר לענן יאפשר לממשלה גישה מיידית לנתונים, ניתוח קל של ביג דאטה ושימוש ב-AI לטובת שיפור וטיוב הנתונים המונגשים למקבלי ההחלטות, עם תובנות עסקיות עמוקות", אמר החשב הכללי, יהלי רוטנברג

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר.

ספקיות הענן שזכו במכרז המחשוב הממשלתי נימבוס ישקיעו בו יותר מ-10 מיליארד דולר במהלך העשור הקרוב – כך חשף היום (ה') יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר.

רוטנברג דיבר בפתח כנס נימבוס, Cloud Me In – כנס הענן הממשלתי, שנערך, בהפקת אנשים ומחשבים, במרכז הכנסים והאירועים אווניו בקריית שדה התעופה. השתתפו בו בכירים מהמשק ומהממשלה, והנחתה אותו דפנה ליאל, כתבת ופרשנית פוליטית בחדשות 12.

"נימבוס", אמר רוטנברג, "הוא שיתוף פעולה של גופים רבים, במטרה להגר את יחידות הממשלה הישראלית לענן. זהו מהלך אסטרטגי – ולא עוד שינוי מחשובי זה או אחר. המשמעות שלו היא הזרקת חדשנות, יעילות ואג'יליות, ושיפור השירות לאזרחים.ות. הוא יביא לשינוי: נעבור מעבודה מסורתית, איטית ומסורבלת לעבודה מבוססת טכנולוגיות מתקדמות. נימבוס יאפשר עבודה מהירה, יעילה וגמישה, וזו הדרך שבה אנחנו רוצים לעבוד".

"נימבוס זה לא עוד מכרז", ציין החשכ"ל. "יש בו כמה רבדים – מהתשתית לאספקת ענן, דרך גיבוש מדיניות, עבודה מול ה-CIO הממשלתי ומרכז המצוינות לענן (CCOE), ועד לרובד שירותי הייעוץ להגירה. יש פה עולם שלם של ספקיות IT שמסייעות להגירה, וזה לא פשוט. המכרז לא היה קל, אבל התוצאות מדברות בעד עצמן: הזוכות בו, AWS וגוגל קלאוד, הוכיחו את המחויבות הבלתי מתפשרת לישראל, הקימו אזורי ענן מקומיים והשקיעו בהתאם, ובכך תרמו תרומה משמעותית לכלכלה ולמדינה. זאת, כי המעבר לענן מייצר ביקוש לשירותי ענן בכל המשק, וכך הוא יוצר מכפיל כוח משקי".

רוטנברג הדגיש כי "המעבר לענן יאפשר לממשלה גישה מיידית לנתונים, ניתוח קל של ביג דאטה ושימוש בבינה מלאכותית לטובת שיפור וטיוב הנתונים המונגשים למקבלי ההחלטות, עם תובנות עסקיות עמוקות".

לסיכום הוא אמר כי "אימצנו את תפיסת ענן תחילה, לטובת אימוץ מתקדם ופיתוח של מערכות על הענן, לצד הגירה של מערכות ישנות. זה לא פשוט כלל ואנחנו נמצאים במסע הזה עם גופי הממשלה השונים, ובתוכם עם מערך הדיגיטל ומערך הסייבר. זה נכון שבעתיים דווקא כעת, כאשר הענן מאפשר רציפות תפקודית. השקענו, עשינו זאת – וזוהי הזדמנות היסטורית לקדם את ישראל לחזית הדיגיטל".

"המלחמה נתנה עוד חומרים למחשבה לגבי אבטחת הענן"

דובר נוסף באירוע היה יוסי שלי, מנכ"ל משרד ראש הממשלה. הוא אמר כי "משרדי הממשלה הם הגורם שמביא להנעת תהליכים – כל דבר מתחיל בממשלה, כי יש לה כסף ראשוני זמין. כך לא נדרשים תכנון אסטרטגי ומענה לשאלה מהיכן יגיע הכסף".

לדבריו, "עולות השאלות: איך מבטיחים שהענן יהיה מאובטח? וכיצד ניתן לשלוט בו ולדאוג שהמערכות היושבות עליו תהיינה מוגנות? המלחמה נתנה לנו עוד חומרים למחשבה בתחום".

יוסי שלי, מנכ''ל משרד ראש הממשלה.

יוסי שלי, מנכ"ל משרד ראש הממשלה. צילום: ניב קנטור

"פרויקט נימבוס", אמר מנכ"ל משרד ראש הממשלה, "החל ב-2019, כל ענקיות הענן הציבורי העולמיות התמודדו במכרז זה, ו-AWS וגוגל קלאוד זכו בו. כרגע, הדבר יחיד שאני מבקש מכולם הוא להאיץ את התהליך. לא שמעתי הצהרה מתי נימבוס נגמר. זה לא פרויקט – הוא יימשך".

"בהיבט הפיקוח", ציין, "אני מציע להפחית את הרגולציות, ולהתמקד ביותר מעשים ובדברים שדורשים הסדרה של השווקים".

שלי דיבר גם על המצב במדינה ואמר כי "יש אתגרים רבים שאנחנו ניצבים בפניהם: המשך הלחימה, הטיפול בתושבי הדרום – הגענו למתווה סופי להסדרת הטיפול במפונים – וזירת הצפון, ששם אין לנו הרבה בשורות. המצב מורכב".

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. נימבוס מטרה קלה ומסוכנת

    לא שווה את זה.. בעצמי נתקלתי שהמידע פשוט נעלם או מידע שפשוט שונה למשהו אחר.. מחוסר מקצועיות בעידכונים . אין כמו נייר הישן והטוב להוכחת הדברים!!

  2. משה

    להסיר רגולציה מגופים גדולים זו בעיה אמיתית. הממשלה תיהיה תלויה בגופים גדולים. וזה הולך להיות מאוד יקר. לא סתם הגופים האלה גדולים, הם למדו איך לעשות כסף. נראה אותכם מחליפים ענן. הרגולציה חייבת לתאר שרותים כללים כדי לאפשר מעבר בין עננים.

אירועים קרובים