כך בוגרים של 8200 מסייעים ליזמים חדשים – גם בתקופת המלחמה

עמותת בוגרי 8200 פותחת תוכנית שמיועדת ליזמים, בין היתר מילואימניקים שחזרו מהחזית, ומציעה הן מנטורינג טכנולוגי וכלים בפן המקצועי, והן ליווי פסיכולוגי ● חן שמילו, המנכ"ל: "נשים דגש על אילוצי המלחמה"

חן שמילו, מנכ"ל עמותת בוגרי 8200.

עמותת בוגרי 8200, שבה חברים אלפי בוגרים של יחידת העילית הטכנולוגית, תפתח בחודש הבא מחזור חדש של האקסלרטור שלה, עם מאפיין ייחודי: בנוסף לליווי האישי של כל יזם שיתקבל לתוכנית, כדי לכוון אותו לפתח פתרון ממוקד למגזר שאליו הוא רוצה לפנות, העמיתה תציע תמיכה רגשית וליווי צמוד לאלה מבין היזמים החדשים ששבו מהחזית.

"בימים שבהם השוק דורש, במגזרים מסוימים, שכל פיתוח יהיה מוכוון אישית, אין סיבה שהיזמים הצעירים לא יקבלו הכוונה דומה", אמר חן שמילו, מנכ"ל העמותה, בראיון לאנשים ומחשבים.

תציג את עצמך בבקשה,
"אני בוגר 8200. לאחר השירות הצבאי עבדתי כסטודנט במשרד ראש הממשלה. סיימתי לימודי משפטים עם התמחות במדיניות ציבורית. לאחר מכן ביצעתי שורה של תפקידים, בין היתר יועץ פרלמנטרי של ח"כ לשעבר דליה איציק. בהמשך הייתי ראש תחום מדיניות ציבורית בהסתדרות הרפואית, ולאחר מכן סיימתי תואר שני ושהיתי בארצות הברית. אחרי ששבתי לישראל ניהלתי עמותה בתחום הבריאות. התפקיד הראשון שלי בעמותת בוגרי 8200 היה ניהול תוכניות האימפקט, ולפני כשנתיים מוניתי למנכ"ל שלה".

מה העמותה עושה?
"היא הוקמה ב-1989 ומאגדת בוגרים של 8200. יש לה שלוש מטרות: שימור מורשת היחידה, תמיכה בפעילויות למען הקהילה והמדינה בתחומי הטכנולוגיה והיזמות, ועידוד יזמות אצל אוכלוסיות מיעוטים, שאין להן ייצוג בהיי-טק, למשל נשים, ערבים ויוצאי אתיופיה, ועם דגש על הפריפריה. המשותף לכל המטרות הללו הוא שיתוף הידע והניסיון הנרחבים של בוגרי היחידה למען החברה הישראלית. בנוסף, העמותה מעניקה מלגות לימודים לחיילים מצטיינים מ-8200, שזקוקים לסיוע. עם השנים הקימה העמותה מפעל של תוכניות טכנולוגיות-חברתיות, שפתוחות הן לאנשים ששירתו ביחידה והן לכאלה שלא. עד היום, עמותת בוגרי 8200 תמכה ב-200 חברות, שתשע מהן עשו אקזיטים בסכום מצטבר של 1.1 מיליארד דולר. כמו כן, יש אלפי משרות בהיי-טק שמאוישות על ידי בוגרים שלה".

פרט בקצרה על התוכניות שלכם.

"יש לנו כמה תוכניות ותיקות. אחת מהן היא אימפקט 8200 – תוכנית ההאצה למיזמי השפעה טכנולוגיים בשלבים מוקדמים (Early stage). התוכנית מקדמת מיזמים שפועלים להתמודדות עם אתגרים חברתיים או סביבתיים באמצעים טכנולוגיים. הייתה לנו גם תוכנית האצה לקידום מיזמים טכנולוגיים בקרב בני האוכלוסיות הערבית, הדרוזית והצ'רקסית, ותוכנית חינוכית-טכנולוגית לבני נוער בפריפריה".

יצאתם בפרסום של תוכנית האצה חדשה, בצל המלחמה. במה מדובר?
"עד היום, רוב האקסלרטורים עבדו בשיטה די מובנית – בכיתות לימוד, עם תוכניות כלליות לכל המשתתפים, חונכות ושאר הדברים המוכרים. תוכנית ההאצה החדשה, שאותה אנחנו מציעים ל-14 חברות שיגישו מועמדות ויתקבלו, היא מסגרת של שלושה חודשים מרוכזים, שיכללו ימי תוכן וסדנאות פרקטיות עם מומחים מהשורה הראשונה ודמויות מפתח באקו-סיסטם. בנוסף, התוכנית תכלול תהליך ליווי אישי, כאשר בפעם הראשונה, וזה החידוש כאן, היא תשים דגש על אקסלרציה מותאמת אישית, שכוללת אפיון וניטור מתמשכים של צורכי כל יזם, בהתאם לשוק שאליו הוא מכוון. נשים דגש מיוחד על אילוצי המלחמה".

מדוע הדגש הוא על תוכנית האצה אישית?
"בתקופה הנוכחית, יש דרישה להתאמה אישית. זה בא לידי ביטוי בולט במגזר הבריאות, שם הדרישה מיזמים היא לפתח כלים שיהיו ממוקדים אישית למטופל. אין כל סיבה שתהליך אקסלרציה לא יסתכל בפוקוס שלו על היזם או על היזמת עצמו.ה, ויעזור לו.ה להתחבר לשוק שהוא.היא מכוון.נת אליו".

כיצד אתם מתכוונים לסייע לאותם יזמים ששבו משירות במלחמה?
"בנינו תהליך מקצועי, עם גמישות מקסימלית, כדי לסייע לאותם יזמים צעירים, ואנחנו משתמשים בין היתר בכלי בינה מלאכותית. בנוסף, נעניק להם תמיכה רגשית, על ידי פסיכולוגית ייעודית. זה תהליך שדרוש תמיד ליזמים מתחילים, על אחת כמה וכמה בתקופה זו".

מי יכול להשתתף בתוכנית?
"התוכנית פתוחה לכל סוגי היזמויות, גם לאלה של א.נשים שאינם בוגרי היחידה. התנאי העיקרי הוא שנשתכנע שהצוותים מחויבים באופן מלא למיזם שלהם".

באילו תחומים אתם מתמקדים?
"הנושאים משתנים. באחרונה אנחנו ממוקדים בבריאות ובאקלים. בנוסף, כפי שכבר ציינתי, אנחנו שואפים לקדם יזמים מאוכלוסיות שנכללות בתת ייצוג. כך, בזמן האחרון ביצענו תוכנית האצה עבור יוצאי אתיופיה".

היכן זה נעשה ומי מסייע לכם?
"הפעילות נערכת במתחם מיוחד שנתרם על ידי הראל חברה לביטוח ואנחנו מקבלים סיוע מחברות מובילות במשק – בתחומי ההיי-טק ובתחומים אחרים".

אנחנו נמצאים בתקופה מאתגרת, של משבר ביטחוני וכלכלי. מדוע בחרתם להתחיל את המיזם דווקא כעת?
"כי עכשיו זה העיתוי הנכון לעשות זאת. המשק מתחיל לחזור לפעילות, חיילים משתחררים, חלק מהם התחילו ביזמות לפני המלחמה ועכשיו רוצים לחזור לזה, וחלק מהם מעוניינים לפתח יזמויות עכשיו, אחרי שהם פשטו את המדים.

אנחנו רגישים לכל מיני סיטואציות ומציעים גמישות במועד ההגשה, ומאוד חשוב לנו לחבק את אותם חיילים. זו לא הפעילות היחידה שלנו במלחמה".

מה עוד?
"עמותת בוגרי 8200 נרתמה לסייע למאמץ המלחמתי באופן אינטנסיבי מהשעות הראשונות של השבת השחורה. עיקר הסיוע שלנו הוא ל-8200 עצמה, על יחידות המשנה שלה, בדגש על צרכי המשרתים בסדיר ובמילואים ובני משפחותיהם, ובהם גם בוגרות ובוגרים רבות.ים, שנקראו לשרת בה במילואים בצו 8".

האם הדיבורים על מקומה של הטכנולוגיה והתקשוב במלחמה מחלחל לאנשי היחידה ולבוגריה? מה הם מרגישים?
"כמנכ"ל עמותת הבוגרים וכחייל מילואים ביחידה בעצמי, אני מרגיש לא בנוח להתייחס לנקודה הזו ולא רוצה למתוח ביקורת. באופן אישי, אני לא חושב שזה פגע במוטיבציה. אנחנו ממשיכים הלאה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים