הבורסה לני"ע משיקה את TASE UP – זירה חדשנית לגיוס הון

הזירה מאפשרת, לראשונה בישראל, חיבור בין ההיי-טק הישראלי לאלפי משקיעים מוסדיים ומשקיעים כשירים כשחברות וקרנות יכולות לגייס דרכה כספים ממשקיעים מוסדיים וכשירים, ולהישאר פרטיות

זירה חדשנית לגיוס הון שהשיקה הבורסה לניירות ערך. TASE UP

הבורסה לניירות ערך הודיעה היום (א') על צעד שיאפשר חיבור בין חברות הצמיחה הישראליות לאלפי משקיעים חדשים, ושיוכל לשנות את הדרך בה חברות פרטיות מגייסות הון. הבורסה הושיעה כי השיקה פלטפורמה ייעודית, שתיקרא TASE UP, במסגרתה יוכלו חברות היי-טק פרטיות, קרנות המשקיעות במיזמי נדל"ן בחו"ל וקרנות אשראי, לזכות בגישה למשקיעים מוסדיים ומשקיעים כשירים, ולגייס כספים מבלי להפוך להיות ציבוריות, ללא חיוב בדיווחים על פי חוק ניירות ערך, ומבלי לפרסם תשקיף כמתחייב בדרך כלל מחברות הרוצות לגייס הון בבורסה. בבורסה מעריכים כי הפוטנציאל של מספר החברות והגופים הרלוונטיים שיכולים לגייס הון באמצעות הפלטפורמה עומד על מאות חברות.

כחלק ממהלך השקת הפלטפורמה החדשה וחשיפתה לציבור המשקיעים והאקוסיסטם הטכנולוגי המקומי, תעלה הבורסה בקמפיין דיגיטלי, בהובלת הקומיקאית עדי אשכנזי. לפי הבורסה לני"ע, "מהלך ההסברה והחשיפה של TASE UP נועד לסמן אותה כאבן הדרך הבאה – your next milestone – עבור היזמים ומובילי החברות במסלול הצמיחה שלהן בדרך למעלה, והוא גם יכלול אתר ייעודי המיועד לחברות ולמשקיעים".

הבורסה לניירות ערך

הבורסה לניירות ערך

בהצהרתה לתקשורת מסרה הבורסה כי "זירת המסחר החדשה פתוחה למגוון רחב של חברות ומשקיעים שיכולים ליהנות מהיתרונות הרבים שהיא מציעה: הגופים שיכולים לגייס הון ב-TASE UP מקבלים גישה ייחודית לאלפי משקיעים כשירים ולגופים מוסדיים, דרך ערוצי ההפצה הרחבים של הבורסה, אפשרות לגוון את אפיקי הגיוס בהתאם לצרכיהם, והזדמנות לאפשר נזילות לבעלי המניות בחברה".

עוד צוין כי "התהליך הוא פשוט וחדשני ואינו מחייב פרסום תשקיף ואינו כולל חובות דיווח שוטפות. ב-TASE UP ניתן לרשום מגוון רחב של ניירות ערך ליצירת מבני הון שונים: מניות, אג"ח, אג"ח להמרה, אופציות ויחידות השתתפות. הפלטפורמה פתוחה לחברות טכנולוגיה וביומד, קרנות הון סיכון, קרנות אשראי וקרנות נדל"ן להשקעה בחו"ל".

עוד הוסיפה הבורסה והרחיבה כי "המשקיעים שיכולים לפעול על גבי הפלטפורמה נהנים, לראשונה בישראל, מגישה ישירה להזדמנויות השקעה בחברות פרטיות והכל באמצעות פלטפורמה המבוססת על תשתית מערכות המסחר והסליקה המוכרות של הבורסה. כמו כן, המשקיעים ייהנו מנזילות ההשקעה, שירותי רישום, סליקה ותפעול של התשלומים כנייר ערך סחיר בבורסה וכן זיהוי והצגה של אחזקות המשקיע בחשבון הבנק שלו. עבור משקיעים זרים, מוענק פטור מניכוי מס במקור על תשלומי ריבית. הפלטפורמה פתוחה עבור גופים מוסדיים, תאגידים שההון העצמי שלהם מעל 50 מיליון שקלים, יועצי השקעות או משווקי השקעות אשר קונים עבור עצמם, קרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים כשירים כהגדרתם בחוק ניירות ערך. מדובר בהיקף של אלפי משקיעים רלוונטיים".

הסטארט-אפ ניישן תשקיע (סוף סוף) בטכנולוגיה?

במשך שנים רבות, חברות הטכנולוגיה הישראליות, אשר נוסדו וצמחו בישראל, גייסו הון מקרנות הון סיכון ואנג'לים מקומיים, וכן מקרנות וחברות בינלאומיות וממשקיעי טכנולוגיה זרים. מקורות אלו צומצמו באופן משמעותי בחודשים האחרונים, לנוכח התפרצות נגיף הקורונה והמשבר הכלכלי העולמי. במקביל, ההשקעות של הגופים המוסדיים בישראל בחברות צמיחה מקומיות היא מצומצמת לאורך השנים, ובעקבות כך גם החשיפה של הציבור הישראלי לסקטור מצליח זה, היא קטנה באופן יחסי להיקף הפעילות הכלכלית של החברות ופוטנציאל הצמיחה שלהן.

על פי נתוני IVC, במחצית הראשונה של 2020, גייסו חברות הסטארט-אפ המקומיות כ-5.6 מיליארד דולר, מתוכם רק כ-1.3 מיליארד מקורו בכסף ישראלי. גם השקעות אלו רובן נעשות על ידי קרנות פרטיות וגופים אשר הציבור הרחב לא מושקע בהם.

מהבורסה נמסר כי היא רואה חשיבות אסטרטגית רבה בחיבור לאקוסיסטם הטכנולוגי המקומי, כחלק מיעדיה לשקף באופן מיטבי את הכלכלה הישראלית ולאפשר לציבור הישראלי להיות שותף משמעותי יותר בהצלחת ההיי-טק המקומי".

בנוסף מאמינים בבורסה כי גיוון מקורות הגיוס, במיוחד בתקופה מאתגרת זו, לצד הגדלת החשיפה של המשקיעים בארץ לחברות הצמיחה, יתרום לשכלול השוק ולכך שיותר חברות צמיחה ישראליות ימשיכו לפעול כחברות עצמאיות ואף לגדול ולהתפתח בישראל, וייתכן כי בהמשך הדרך יהפכו להיות חברות ציבוריות נסחרות בתל אביב ובהמשך גם בבורסות מובילות בעולם.

TASE UP הוקמה בהמשך לאישור רשות ניירות ערך להרחבה משמעותית של פלטפורמת "רצף מוסדיים". זאת בהמשך לתכנית של רשות החדשנות לעידוד השקעות של משקיעים מוסדיים בחברות היי-טק ופתיחת מסלול השקעות בשלבי המכירות והצמיחה, במסגרתו תינתן הגנה של המדינה על תיק השקעות של גוף מוסדי המשקיע בחברות טכנולוגיות. המסלול גובש על ידי רשות החדשנות, משרד האוצר, רשות שוק ההון ורשות ניירות ערך.

על מנת להרחיב את מספר המשקיעים בפלטפורמה ולסייע לחברות לגייס באמצעות הפלטפורמה, חברה הבורסה למספר גופים, לצורך הידוק הקשר בין המשקיעים לחברות ההיי-טק ולאקוסיסטם המקומי.

השותפים הם: בנק ההשקעות הבינלאומי ג'פריס (Jefferies); פאנד-איט (Fundit) – פלטפורמת השקעות לגיוס הון לעסקים, המשלבת בין הידע והניסיון של קבוצת headstart, קבוצת מימון ההמונים הראשונה והגדולה בישראל, לבין פועלים IBI; נובוס (Novus) – מערכת חיתום והנפקה דיגיטלית המאפשרת לחברות, קרנות וגופים אחרים לנהל את כל שלבי הגיוס, הנפקה וניהול של ניירות ערך; ובנוסף, הבורסה תשתף פעולה עם IVC, חברת המחקר והמידע העסקי העוסקת ענף ההיי-טק בישראל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים