ארגונים לזכויות הפרט מוחים כנגד מדיניות הפרטיות החדשה של פייסבוק

במסגרת אפשרות חדשה, המכונה Instant Personalization, תשתף פייסבוק חלק ניכר מנתוני הפרופיל עם כל הגולשים ועם אתרי אינטרנט מצד שלישי ●ארגון MoveOn.org: "פייסבוק מכנים זאת Instant Personalization, אבל אנו מכנים זאת פגיעה קשה נוספת בפרטיות"

שני ארגונים לזכויות הפרט – Electronic Frontier Foundation ו-MoveOn.org – הביעו בסוף השבוע התנגדות לשינויים שמבקשת פייסבוק (Facebook) להנהיג במדיניות הפרטיות שלה. זאת, בתגובה לאפשרות החדשה שמכונה Instant Personalization, במסגרתה תשתף החברה חלק ניכר מנתוני הפרופיל עם כל הגולשים ועם אתרי אינטרנט מצד שלישי.

"כאשר הוקמה פייסבוק, היא הציעה מרחב פרטי לתקשורת עם קבוצות חברים לפי בחירת המשתמש, אולם במהרה הפכה הרשת לפלטפורמה שבה נחשף חלק ניכר מהמידע הפרטי כברירת מחדל", כתב הפרקליט קורט אופסהל. כיום, מדובר בפלטפורמה שבה הברירה היחידה היא לשתף חלק מהמידע עם הציבור הרחב, ואת המידע הציבורי משתפת פייסבוק עם אתרי אינטרנט אחרים, לצורך פרסום של מודעות ממוקדות".

"הם השיקו תוכנה חדשה שמשתפת מידע אודות המשתמשים וחבריהם עם אתרי אינטרנט חיצוניים – בין אם רוצים בכך ובין אם לאו", נכתב בדף הקבוצה של ארגון MoveOn.org, אשר מנתה ביום ו' למעלה מ-14 אלף חברים. "הם מכנים זאת Instant Personalization, אבל אנו מכנים זאת פגיעה קשה נוספת בפרטיות".

בפעם האחרונה שבה מחה ארגון MoveOn.org כנגד מהלך של פייסבוק, המחאה הצליחה. הארגון מחה כנגד תוכנת הפרסום Beacon שהשיקה הרשת החברתית ב-2007, בניסיון לשתף את פרטי המשתמשים עם אתרים מצד שלישי. במהרה פורסמו בעיתונות מאמרים כנגד התוכנה והתביעות המשפטיות לא איחרו לבוא. כתוצאה מכך, הפיתוח של התוכנה נפסק מיד.

בתגובה מסרה דוברת פייסבוק, מלורי לוסיץ', כי "הניסוי בתוכנת Instant Personalization הוא בבחינת התפתחות של הרעיון בו התמקדה פייסבוק מאז יומה הראשון – להעניק לאנשים דרך קלה לשתף מידע עם חבריהם. אנו מקווים, כי במקום לדחות את הרעיון על הסף יתנסו המשתמשים בחוויה החדשה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים