נשים ומחשבים: עינת ברזניץ, פנטרה

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: עינת ברזניץ, מובילת צוות פרונט-אנד בפנטרה

עינת ברזניץ, מובילת צוות פרונט-אנד בפנטרה.

שם ותפקיד: עינת ברזניץ, מובילת צוות פרונט-אנד בפנטרה.

תפקידים קודמים: מפתחת פרונט-אנד (6 שנים).

השכלה ושירות צבאי: תואר ראשון במנהל עסקים ותקשורת מאוניברסיטת תל אביב, קורס פרונט-אנד, עורכת וידיאו ביחידת 8200.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?

עם סיום התואר במינהל עסקים ותקשורת, התחלתי לעבוד בתחום השיווק ונחשפתי לעולם הדיגיטלי. לאור ההתעניינות שלי בתחום, בחרתי לקחת קורס המשלב לימודי HTML, CSS ו-Wordpress. כך נפתח בפני עולם הפיתוח והמשכתי ללימודי פרונט-אנד. מבחינתי, תחום הפרונט-אנד הוא תחום פיתוח מרתק ומתחדש, ויש לו אינסוף רבדים מעניינים שאינם קיימים בתחומי פיתוח אחרים.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק?

אפליה אינה מסתכמת בפעולה פשוטה, כמו, למשל, דחיית קורות חיים של מועמדת כיוון שהיא אישה. אפליה נובעת ממקום עמוק יותר, היא תוצר של הבניה חברתית. שנים שבהן למדנו לתפוס את יכולות הגבר בצורה מסוימת ואת אלו של האישה בצורה אחרת. רבות הפעמים שבהן נשים מקבלות על עצמן את נקודת המבט הגברית, ולכן אפילו להן קשה לעיתים לראות נשים בתפקידים בכירים. לא כי אין סולידריות נשית, אלא כי אנחנו לא רגילים לראות נשים כדמויות טכנולוגיות סמכותיות.
ככלל, כשיש פחות דמויות נשיות בתחום מסוים, נערות וגם נשים בוגרות מתקשות לראות עצמן ממוקמות בתפקידים באותו תחום. בתפיסת מציאות זאת, מתרחש תהליך דו כיווני של אי הנעה של נשים (גם את עצמן) לאותו התחום או לתפקידים בכירים בו.
בעיניי, עצם העובדה שנשים בענף לרוב מתראיינות מול גברים, ובפגישות נמצא רוב גברי, גורם לחלק מן הנשים להיות פחות נוכחות, פחות להביע דעתן ואף להירתע מלהיכנס לעולם הזה. אני מאמינה שעל מנהלים ומנהלות מוטלת האחריות לשמירה על שוויון בנוכחות גברית ונשית בארגון, כמו גם שכר שוויוני.
אני חושבת שהטיפול וההתייחסות לאפליה נגד נשים זה תהליך רוחבי שצריכים לעבור גם גברים וגם נשים – הכל מתחיל מחינוך בגיל צעיר, חשיפה לנושא ופעילות בתחום.

האם נתקלת באפליה בענף, נגדך אישית, על רקע היותך אישה?

גם אני ספגתי את פערי המגדר בסביבה שבה גדלתי, ולאורך הדרך האישית והמקצועית חוויתי אי אלו הערות והתנהגויות שייתכן שלא היו נאמרות אם לא הייתי אישה. אני מודה שעם ההתבגרות והניסיון מתבססת רגישות ומודעות גבוהה יותר לנושא.
במקרה שלי, גם בתפקידי הקודם וגם כשהגעתי לפנטרה, צוות הפרונט היה מורכב מ-50% נשים, שזה נתון מדהים, תואם לייצוג שלנו באוכלוסיעה, דבר שאפשר לי להשתלב בצורה טובה בצוות ותרם לתחושת השייכות.
בדומה לקידום שלי שנעשה באופן אורגני, בפנטרה נעשים מאמצים לאייש תפקידים ניהוליים מתוך קידומים פנימיים. מעבר לכך, נעשים מאמצים לעודד מועמדות מתאימות להגיש מועמדות לכלל התפקידים הפתוחים ופונים אקטיבית למועמדות מתאימות בפלטפורמות ואירועים ייעודיים. בנוסף, בפנטרה שמים דגש על איזון חיים-עבודה, דבר המאפשר להגיע לאיזון בחיי המשפחה מצד אחד ולהשקעה במקום העבודה מהצד השני, מה שבסופו של דבר מאפשר מערכת יחסים שוויונית במעגל התעסוקה.

תגובות

(3)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים