גל המחאה העולמי נגד מאסק ו-טסלה התרחב ב"יום פעולה גלובלי"

מאות הפגנות נערכו ברחבי ארה"ב ואף במקומות נוספים ברחבי העולם, כולל בקנדה, אוסטרליה ואירופה ● המארגנים טענו כי ההפגנות התקיימו בלפחות 253 ערים ברחבי העולם

מועל היד שבטח שלא סייע לאילון מאסק.

בסוף השבוע האחרון התקיימו ברחבי העולם הפגנות גדולות היקף נגד יזם הטק ומנכ"ל טסלה, אילון מאסק, תחת הכותרת Tesla Takedown וההאשטאג TeslaTakeover#. מאות הפגנות נערכו ברחבי ארצות הברית ואף במקומות נוספים בעולם, כולל בקנדה, אוסטרליה ואירופה. המארגנים כינו את היוזמה "יום פעולה גלובלי" וטענו כי ההפגנות התקיימו בלפחות 253 ערים ברחבי העולם.

יום מחאה המיוחד כלל יותר מ-200 אירועים מתוכננים ברחבי העולם. ההפגנות החלו מוקדם יותר באוסטרליה וניו זילנד, ובהמשך התפשטו לאירופה, ונצפו במדינות כמו פינלנד, נורווגיה, דנמרק, גרמניה, צרפת, הולנד ובריטניה.

Yes! That’s a lot of people, but that photo was taken *before* 2,000 people marching with ACT UP and Rise and Resist arrived at Tesla. There were so many people, we couldn’t do our planned die-in! This pic was taken by @nigrotime.bsky.social ⚡️

#TeslaTakedown #ActUp38

[image or embed]

— Katie Holten (@katieholten.bsky.social) March 31, 2025 at 1:49 AM

איפה הפגינו ומה אמרו המוחים נגד מאסק?

ההפגנות התאפיינו בקריאות לחרם על טסלה, הן על ידי מכירת כלי רכב קיימים והן באמצעות הימנעות מרכישה עתידית של מכוניות ומניות החברה. לדברי מארגני Tesla Takedown, אלפי קבוצות ויחידים ברחבי העולם מניעים את המאמץ הזה.

בארה"ב, מוקדי מחאה רבים התמקדו בסניפי ענקית כלי הרכב החשמליים טסלה ובמרכזי השירות שלה. בלוס אנג'לס, למשל, התאספו לפחות 100 מפגינים מחוץ למרכז שירות של טסלה. כל הפגנה אורגנה באופן מקומי וכללה נושאים מקוריים, לדוגמה, באירלנד נשמעו קריאות "Smash the Fash", ובשוויץ הושמע המסר "Down with DOGE".

@fightforthefuture.org
@teslatakedown.com

Thanks for the great props, people LOVED them! I didn't realize the feather flags didn't come with hardware, so we didn't get to use them this time. Hopefully another day.

#TeslaTakedown #BoycottTesla #3E #Anonymous #Indivisible

[image or embed]

— wh00sh (@wh00sh.bsky.social) March 30, 2025 at 10:09 PM

גם בארצות הברית, בערים שונות נראו שלטים עם מסרים שונים. בדאלאס, מפגינים הניפו שלט שעליו נכתב "החנות נסגרת. הכל חייב להימכר!" מחוץ לסוכנות טסלה. במחוז סנט לואיס שב-מיזורי, מפגינים נופפו בשלטים שקראו "אף אחד לא בחר במאסק" ו"גרמו ל-טסלה לפשוט רגל", כך דיווח ערוץ FOX 2. בניו יורק, ליד אולם תצוגה של טסלה, קהל רב קרא: "אילון מאסק בושה! גם לנו מגיע עתיד".

הפגנות התקיימו כמעט בכל מדינה בארצות הברית ותמונות שפורסמו ברשת החברתית בלוסקיי על ידי דף Tesla Takedown הראו פעילות שכללה מפגינים רבים. כך למשל בסן פרנסיסקו התאסף קהל של כ-200 איש מול אולם התצוגה של טסלה, והמפגינים אף גלשו אל הכביש הסואן. בגלל המחאה, אולם התצוגה של טסלה בעיר פונה מכל המכוניות, ורק מספר מצומצם של אנשי אבטחה נותרו בפנים, עם נוכחות של משטרת סן פרנסיסקו מבחוץ. בהפגנה נשמעו שירים והמכוניות שחלפו במקום צפרו לאות תמיכה, כולל משאיות דואר, אוטובוסים ציבוריים וכבאיות. המפגינים הניפו שלטים עם סיסמאות כמו "Burn your swastikar before it burns you" ו-"No DOGE bags", ואף הניפו דגלי ארצות הברית הפוכים.

בברקלי, קליפורניה, אולם התצוגה של טסלה נסגר בכל יום שבת בחודש האחרון, עקב ההפגנות השבועיות, ולדברי מוכרים מחנויות סמוכות, רק אנשי אבטחה נשארים בבניין. ההפגנות בעיר כללו להקות ודגם קרטון ענק של הסייברטראק, עליו המפגינים ריססו כתובות גרפיטי בנושא מחאתם.

בניו יורק, כאמור, התקבצו מאות מפגינים נגד טסלה, שהתאספו מחוץ לאולם התצוגה של החברה במנהטן.

בוושינגטון הבירה, המארגנים תכננו עצרת מול אולם תצוגה חדש של טסלה בג'ורג'טאון, תחת הכותרת "Tesla Takedown Dance Party".

גם בקנדה נערכו הפגנות במספר ערים, ביניהן אוטווה, מונטריאול, ססקטון, ויניפג והליפקס. בוונקובר, המשטרה נערכה בכוחות מתוגברים סביב ההפגנות ואף חוקרת 28 תקריות אנטי-טסלה מאז השבעתו של נשיא ארה"ב בינואר, כולל ריסוס כתובות נאצה, השלכת ביצים על מכוניות וניפוץ שמשות.

BREAKING…TESLA TAKEDOWN PROTESTS! "SAVE AMERICA – STOP MUSK!" #TeslaTakedown
@teslatakedown.com

[image or embed]

— chris-raymond.bsky.social (@chris-raymond.bsky.social) March 30, 2025 at 9:15 PM

המועל יד שהחל את גל המחאה

כפי שדיווחנו בעבר, המחאה נגד מאסק היא אמנם במקור אמריקנית וקשורה לקשרי מאסק והנשיא החדש/ישן דונלד טראמפ, אך כעת היא בהחלט נפוצה באופן ניכר ברחבי העולם, כפי שניתן להבין מתיאור אירועי השבת באחרונה. נזכיר כי המפגינים מוחים נגד השפעתו של מאסק על הממשל האמריקני ויוצאים כנגד התנהגותו ה"פאשיסטית" לדבריהם, בתוך שהם קוראים "להחזיר לו" על ידי החרמת מכוניותיה של טסלה.

המחאה החלה ברשת החברתית בלוסקיי אך עקבותיה ניכרים גם ב-X שבבעלות מאסק עצמו.

המפגינים מוחים על מינויו של מאסק לראש המחלקה ליעילות ממשלתית, ה-DOGE, בממשל טראמפ, וטוענים כי יזם טק שהוא האדם העשיר בתבל כיום, השתמש בעושרו כדי לממן את הקמפיין של טראמפ ושכעת הוא מנצל את היבחרו כדי להשתלט על הממשל. הם חוששים שהיוזמות של מאסק במסגרת ה-DOGE, שמטרתן המוצהרת היא קיצוץ בהוצאות הממשלה, מערערות את התהליכים הדמוקרטיים ומסוכנות לארצות הברית בפרט ולעולם בכלל.

#teslatakedown Wow! This is the most fun we’ve had in a long time. Great energy, lots of honks and waves, and thumbs up. Lots of smiles all around. If you’re feeling hopeless, you should join in a protest or a march. Energized for tomorrow’s Mega Marcha!!

[image or embed]

— Laurasfoodforthought (@laurajekot.bsky.social) March 29, 2025 at 11:21 PM

במהלך ההפגנות נראו שלטים עם מסרים כמו "אל תקנו מכוניות צלב קרס" ו"אילון מאסק יכול לנסוע למאדים; אנחנו לא צריכים את מכוניות הנאציות שלו". האזכורים לנאציזם נובעים מהחשדות שמאסק הצדיע במועל יד בטקס ההשבעה של טראמפ, והמונח "פאשיזם" מופיע בהתייחס להתנהגותו.

משתמש בלוסקיי שצוטט על ידי Mashable הסביר כי "זה לא רק עניין של להביע את הכעס שלנו על ההשתלטות בלי בחירה שביצע אילון מאסק, זה עניין של ליידע את החברים והשכנים שלנו שקנייה, בעלות, טעינה ושירות של טסלה – תומכים בו ישירות".

סופי שפרד, מ-Planet Over Profit, הבהירה כי ההפגנה לא נועדה למחות נגד מכוניות חשמליות, אלא נגד השפעתו של מאסק.

פיל אנסל, בן 65, שהשתתף בהפגנה בלוס אנג'לס, אמר לתקשורת כי הוא רוצה לעשות "הכל כדי להגן על הדמוקרטיה במדינה הזו". לדבריו, "טראמפ ומאסק מתנהגים כמו מלכים". משתתפת נוספת בהפגנה, פרנסין קויטו, בת 72, הביעה את חששותיה בנוגע להשפעה ההרסנית של הקיצוצים והשינויים המוצעים על ידי ממשל טראמפ על הביטוח הלאומי, וציינה כי ביתה בת ה-37 עם צרכים מיוחדים תלויה בהטבות אלו.

נראה כי גל המחאה נגד מאסק וטסלה רק הולך ומתגבר, כאשר המפגינים נחושים להמשיך במאבקם נגד השפעתו של המולטי-מיליארדר על הפוליטיקה האמריקנית בפרט ועל החברה העולמית בכלל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים