היכן ישראל ביחס לעולם כשזה נוגע לאימוץ AI בארגונים?
מחקר חדש של דל מצביע על פערים בין ישראל למדינות האחרות באימוץ הבינה המלאכותית ובגישה לתחום ● זאת, בין היתר עקב מבנה ארגוני מקובע, משאבים מוגבלים וחשיבה טקטית ולא אסטרטגית
על אף שישראל ממוקמת בצמרת מדינות העולם בהיקף אימוץ פתרונות AI – הרי שהיא מדורגת בתחתית בכל הנוגע לתשתיות, כישורים מקצועיים ואבטחת מידע; כך לפי מחקר חדש של דל.
המחקר נערך בקרב כ-2,850 מקבלי החלטות בתחום ה-IT ברחבי העולם, לרבות בישראל, והוא מצביע על פערים באימוץ הבינה המלאכותית בינינו לבין המדינות האחרות. עולה ממנו כי 38% מהארגונים בארץ כבר החלו בתהליך פריסת טכנולוגיות AI ונמצאים בשלב משמעותי, לעומת 19% בלבד בעולם. הסיבות נעוצות בעיקר במבנה ארגוני מקובע, משאבים מוגבלים וחשיבה טקטית ולא אסטרטגית – שמגבילים את ההיערכות לתחום. בנוסף, 12% מהארגונים הישראליים מגייסים צוותי דאטה לבנות מודלי AI – בדומה לנתון בעולם, 13%.
60% מהארגונים בארץ רואים בטכנולוגיית AI חלק מהאסטרטגיה העסקית שלהם, ושמים אותה בעדיפות ראשונה השנה – לעומת 50% בלבד בעולם. בנוסף, 55% מהארגונים בישראל משקיעים בפיתוח כלים פנים ארגוניים מבוססי AI – בהשוואה לרק 43% בעולם.
ברמת הנכונות לחדשנות, ישראל גבוהה מהממוצע: 62% מהארגונים בארץ מציינים שחדשנות היא חלק מליבת האסטרטגיה שלהם – 8% יותר מהנתון העולמי. עם זאת, 78% מהם לא יודעים כיצד ייראה התחום בעוד 3-5 שנים, לעומת 51% בעולם.
אבטחת מידע – הדאגה המרכזית של ישראלים
73% מהארגונים בישראל חוששים מהשלכות אבטחת מידע סביב השימוש ב-AI, במיוחד בכלים מבוססי ענן או צד שלישי. זאת, אל מול 64% בעולם. 76% מהמנהלים בישראל מביעים חשש כללי מיכולת הארגון להגן על מידע ולהתמודד עם התקני קצה חכמים – לעומת הנתון העולמי, שעומד על 59%.
כלל הארגונים תמימי דעים לגבי פערי ידע בקרב העובדים והמנהלים: 100% מעידים על צורך בהכשרת עובדים. 72% מהארגונים בישראל מעידים שאין להם ידע או נהלים ליישום מאובטח של AI, כאשר בעולם הנתון עומד על 63%.
לפי המחקר, "הפערים בין ישראל לעולם לא נוגעים רק לטכנולוגיה – אלא גם ליכולות האנושיות הנדרשות להפעלתה". שיעור הארגונים מבינים את חשיבות התהליכים העסקיים שניתן לשפר דומה בישראל ובעולם – 42% ו-46%, בהתאמה. בתחום ה־Prompt Engineering יש יתרון לישראל – 40% לעומת 36%. בנוגע להבנת עיבוד שפה טבעית (NLP), שיעור הארגונים בישראל ובעולם זהה – 36%.
"ישראל מתקדמת מהר – אך בלי רשת ביטחון", ציינו עורכי המחקר. לכמעט שני שלישים (64%) מהארגונים בישראל אין מוכנות תשתיתית לעומסי עבודה של AI לעומת 46% מהארגונים בתבל. בעולם, 38% מהארגונים משקיעים באחסון מותאם ל- AI ו-39% משקיעים בשרתים ייעודיים – לעומת פחות מ-25% מהארגונים הישראליים. כמו כן, מתרחבת בעולם ההיערכות לתשתיות תומכות, כמו קירור, חשמל וניהול עומסים בין הענן לקצה, עם 28% מהארגונים שעושים זאת, בהשוואה ל-11% בלבד בישראל.
בחינה של אסטרטגיות הרכש והשימוש בטכנולוגיות AI מעלה כי ארגונים בישראל מגלים גישה פרו-אקטיבית יותר: 56% מהם מתכננים לאמן או לשפר מודלים קיימים על בסיס נתוני הארגון בסביבה פנימית, לעומת 45% מהארגונים בעולם. גם השימוש במודלים בקוד פתוח מותקנים באתר הארגון גבוה יותר בישראל – 50% מול 33%.

ליאור פוני, מנכ"ל דל ישראל. צילום: ניב קנטור
לדברי ליאור פוני, מנכ"ל דל ישראל, "ארגון שהטמיע בשנים האחרונות תשתיות AI איכותיות וכבר מבסס את העבודה לפיהן – זוכה ליתרון משמעותי. כלי בינה מלאכותית יעילים רק כאשר יש מאחוריהם תשתית חזקה ונכונה. אנחנו מובילים בשנים האחרונות בתחום, עם פתרונות מקצה לקצה – שרתים חזקים, סביבת ענן, כלי ניהול ואבטחת מידע, מערכות קירור, מחשבי AI ועוד. החזון שלנו הוא לאפשר לכל ארגון, גדול כקטן, להפעיל בינה מלאכותית בצורה יעילה, מאובטחת ובת גידול (סקיילבילית)".











תגובות
(0)