תקרת הזכוכית נשברה: אנשי היי-טק הופכים לבכירים במגזר הפיננסי

בתוך כשנה, שניים מהבנקים הגדולים מינו אנשי היי-טק ליו"רים: דיסקונט את דני ימין, לשעבר מנכ"ל מיקרוסופט ישראל, והפועלים - את נועם הנגבי, שהיה סמנכ"ל הטכנולוגיות של דיסקונט ● נראה שזוהי התחלה של עידן חדש

רונן זרצקי. יו"ר פורום המנמ"רים C3 של אנשים ומחשבים, ומנכ"ל חברת הייעוץ BSD IT Consulting.

במשך שנים, אנחנו – המנמ"רים, סמנכ"לי הטכנולוגיות ובכלל אנשי ההיי-טק הבכירים בארגונים – חלמנו להתקדם לצמרת ההנהלות של הארגונים הפיננסיים הגדולים. צפינו, בעיניים כלות יותר או פחות, איך זה קורה במגזרים אחרים, ואילו בעולם הפיננסי השמרני, ההנהלות עדיין לא קולטות את הפוטנציאל שיש למנהלים הבכירים מההיי-טק, הרבה מעבר לעולם הטכנולוגיה.

בשנים האחרונות, המגמה הזאת הולכת ומשתנה. זה נכון בפרט בשנה האחרונה – או, ליתר דיוק, שנה וקצת – בעיקר עם שני מינויים: בנובמבר 2023 הודיע בנק דיסקונט כי מינה ליו"ר הבנק את דני ימין, לשעבר מנכ"ל מיקרוסופט ישראל, והיום (א') התבשרנו על מינויו של נועם הנגבי, לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות של דיסקונט, ליו"ר בנק הפועלים.

זו לא פחות ממהפכה במינויים הבכירים של יושבי ראש בגופים הפיננסיים הכי חשובים במדינת ישראל, שהם בין המובילים של הכלכלה הישראלית.

בנק דיסקונט ובנק הפועלים בחרו נכון כשהחליטו למנות את ימין והנגבי, בהתאמה. בחירה זו מראה שהבנקים האלה מבינים היטב את משמעות המגה מהפיכה הטכנולוגית שאנחנו עוברים בימים אלה

דני ימין, יו"ר בנק דיסקונט.

דני ימין, יו"ר בנק דיסקונט. צילום: יח"צ

ימין והנגבי הם לא החלוצים במעבר של אנשי מחשוב לניהול גופים פיננסיים גדולים. אחת החלוצות והחלוצים, אם לא החלוצה, היא אסתר לבנון, שהקימה את מערך המחשוב של השב"כ, ובמעלה הקריירה שלה מונתה למנכ"לית הבורסה (לאחר שהייתה סמנכ"לית המחשוב של הארגון). כשזה קרה, ב-2006, כולנו בענף התגאינו במינוי זה – שסוף סוף אחת משלנו מונתה לתפקיד בכיר שאיננו טכנולוגי. כאשר לפני כמה שנים, לילך אשר טופילסקי בחרה בלוי הלוי, שניהל את מערכי המחשוב של כמה גופים, ובהם מנורה ובנק דיסקונט, למנכ"ל כ.א.ל, הרגשנו שהשוק הפיננסי מתחיל להבין את החשיבות של האנשים שגדלו בעולם ההיי-טק, שהאסימון הזה יורד. אבל הפעם שברנו את תקרת הזכוכית באופן מלא.

חדים, מבינים עסקים ומובילים את הארגונים לשיאים חדשים

לימין אמנם יש ניסיון מסוים במגזר הפיננסי, בתפקיד לא טכנולוגי – כדירקטור בישראכרט, אבל את עיקר הקריירה שלו הוא עבר בעולם הטק: כמנמ"ר אלסינט, מנכ"ל מלם צפון וכאמור, מנכ"ל מיקרוסופט ישראל. לעומת זאת, הנגבי הוא לגמרי משלנו, המנמ"רים. הוא מנמ"ר שכל חייו הבוגרים היה מנמ"ר – בגופים משמעותיים כדיסקונט ומכבי שירותי בריאות.

מימין: ארז יקואל, ניצב בדימוס, ראש אגף תמיכה לוגיסטית; חמי פרס, מייסד ושותף קרן VC פיטנגו; צבי זיו, מנכ"ל בנק הפועלים; דני ימין, מנכ"ל מיקרוסופט ישראל; ביל גייטס, בכבודו ובעצמו;  ישראל מקוב, מנכ"ל חברת טבע.

מימין: ארז יקואל, ניצב בדימוס; חמי פרס, מייסד ושותף בקרן הון-הסיכון פיטנגו; צבי זיו, המנכ"ל דאז של בנק הפועלים; דני ימין, המנכ"ל דאז של מיקרוסופט ישראל; ביל גייטס, בכבודו ובעצמו; וישראל מקוב, המנכ"ל דאז של טבע. צילום: קובי קנטור ז"ל

זכורות לי היטב הפגישות עם ימין, כשהייתי מנמ"ר ישראכרט. ימין הוא איש מוכשר, שהוביל את מיקרוסופט ישראל לאחת מתקופות הזוהר שלה (ואף אירח כאן את ביל גייטס). זכורה לי גם פגישה עם הנגבי ב-2017, במכבי, שבה הצגתי לו פלטפורמה של אחת החברות שעבדתי איתן באותו הזמן. שניהם היו חדים, מבינים עסקים ולא רק טכנולוגיה, והובילו כל אחד את הארגון שבו הוא היה לשיאים חדשים.

נועם הנגבי, היו"ר החדש של בנק הפועלים (מימין), ולידו העיתונאי משה אלון.

נועם הנגבי, היו"ר החדש של בנק הפועלים (מימין), ולידו משה אלון. צילום: פלי הנמר (ארכיון)

אבל הדבר הגדול שקורה עכשיו הוא ההבנה של הגופים הפיננסיים הגדולים במדינה שזו השעה של אנשי היי-טק להוביל אותם. מהפכת הטכנולוגיה בשנים האחרונות, פתיחת השוק לחברות טק שנכנסות לעולם הפיננסי (תחום הפינטק) ונוגסות חלקים מהבנקים המסורתיים ומהפכת ה-AI, שעדיין בחיתוליה בישראל, הבהירו חד משמעית לדירקטוריונים של שניים מהבנקים הגדולים שנדרש להם יו"ר איכותי, עם רקע משמעותי בטכנולוגיה. הם מבינים שיו"ר שבא מההיי-טק יוביל אותם הן פיננסית והן (וקודם כל) טכנולוגית, על מנת שיוכלו להתמודד עם האתגרים שהטכנולוגיה מייצרת לעולם הפיננסי, שהולכים ומתרבים.

בנק דיסקונט ובנק הפועלים בחרו נכון כשהחליטו למנות את ימין והנגבי, בהתאמה. בחירה זו מראה שהבנקים האלה מבינים היטב את משמעות המגה מהפיכה הטכנולוגית שאנחנו עוברים בימים אלה.

הכותב הינו יו"ר מועדון המנמ"רים C3 של אנשים ומחשבים ומנכ"ל חברת הייעוץ BSD IT Consulting.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. בנקאי

    אתם כנראה מעולם לא הבנתם לא ההייטק ולא בפיננסים אם זו הכותרת. זה מנכל לא מתכנת..מהכותרת אפשר לחשוב שמתכנת הופך למנכל.

אירועים קרובים