132 אלף תלמידים ילמדו השנה את מקצועות החינוך הטכנולוגי

מדובר בעלייה של 3,000 לעומת השנה שעברה ובגידול של 20 אלף בחמש השנים האחרונות ● 12,780 תלמידים ילמדו את מקצועות הנדסת התוכנה, ו-5,060 נוספים ילמדו במגמת התיקשוב ● תקציב החינוך הטכנולוגי נותר השנה ללא שינוי ועומד על כ-300 מיליון שקלים ● ד"ר עופר רימון, ראש מינהל מדע וטכנולוגיה במשרד החינוך, מסר ששר החינוך "הורה עם כניסתו לתפקיד לעשות הכול כדי להפוך את החינוך המקצועי בישראל ללגיטימי"

נמשכת מגמת הגידול במספר התלמידים הפונים לחינוך הטכנולוגי: על פי נתונים שפרסם משרד החינוך, בשנת הלימודים תשע"ד, שנפתחת מחר (ד'), יצטרפו אליו 3,000 תלמידים. בכך יעלה מספר התלמידים הלומדים את המקצועות הטכנולוגיים ל-132 אלף. יצוין שבחמש השנים האחרונות גדל מספרם ב-20 אלף. במשרד החינוך מדגישים, כי הצפי לגידול עתיד להשתנות במהלך השנה.

אחד מתחומי הלימודים שהמשרד צופה שיחול השנה גידול במספר התלמידים בו הוא הנדסת התוכנה. על פי הנתונים, השנה עתידים ללמוד את התחום 12,780 תלמידים – תוספת של 1,000 תלמידים. במגמת תיקשוב, המכשירה תלמידים לכל מקצועות המחשב (כולל טכנאים ותקשורת), ילמדו השנה 5,060 תלמידים. המגמה הזו נפתחה לפני שנתיים וקצב ההצטרפות אליה גובר. כמו כן, ייפתחו ברחבי הארץ חמש מגמות סייבר שייתווספו ל-10 שכבר פועלות. עוד מתכנן משרד החינוך להרחיב את תוכניות העתודה הטכנולוגית, שמקיפה כ-200 בתי ספר בכיתות ז'-י"ב.

עם זאת, ד"ר עופר רימון, ראש מינהל מדע וטכנולוגיה במשרד החינוך, אמר לאנשים ומחשבים שתקציב המינהל לא השתנה ויעמוד גם השנה על כ-300 מיליון שקלים. "תקציב זה משקף את ההחלטה להאט השנה את קצב הפרישה של תוכנית התיקשוב הלאומית, עקב אילוצים תקציביים", הסביר. עד היום הוטמעה התוכנית ב-1,400 בתי ספר והיעד שלה הוא 4,000 בתי ספר.

"שר החינוך, הרב שי פירון, הורה עם כניסתו לתפקיד לעשות הכול כדי להפוך את החינוך המקצועי בישראל ללגיטימי", אמר ד"ר רימון. "עקב השינויים הטכנולוגיים שחלו בארבע השנים האחרונות, אנחנו מקיימים בימים אלה תהליך חשיבה מחודש לגבי השימוש בתיקשוב, בעידודו של השר". לצורך כך, ציין, השר מינה ועדה ציבורית לבחינת החינוך הטכנולוגי, שבראשה יעמוד הנשיא לשעבר של התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, וחברים בה נציגים בכירים של משרדי ממשלה, נציגי ההשכלה הגבוהה ועוד. ד"ר רימון מרכז את הוועדה. לדבריו, "עבודת הוועדה תחל מיד לאחר החגים. המנדט של הוועדה שקבעה הממשלה הוא לבחון את החינוך המקצועי בישראל, ללמוד את המתכונות שלו, לאתר חולשות, לאתר את הצרכים של התעשייה, של צה"ל ושל האקדמיה, ולהצעיד את החינוך הטכנולוגי קדימה. הדיונים יתקיימו אחת לשבועיים ובין היתר תזמין הוועדה את הציבור להביע את דעתו".

ד"ר רימון הוסיף, כי "במסגרת החשיבה מחדש נבדקת אפשרות שילוב של תשתיות לאומיות שיכולות למנף את הפעילות בבתי הספר, כגון פורטל התוכן הלאומי, שכולל מאגר של 6,000 יחידות לימוד עצמאיות, וחיבור גופי תוכן רבים למערכת החינוך, למשל הספרייה הלאומית ומוזיאון ישראל".

הוא אף מסר, כי המשרד ממשיך לגייס מורים למקצועות הטכנולוגיים מענף ההיי-טק וכבר כיום עובדים במערכת כ-100 מורים אנשי היי-טק לשעבר שעברו הסבה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים