לראשונה: מיקרוסופט פתחה את דלתות הדטה סנטר הענק שלה בשיקגו
החברה ערכה אתמול (ד') סיור במקום לעיתונאים, לקוחות ושותפים - כך נכתב באתר cnet ● הדטה סנטר של מיקרוסופט ממוקם בתוך מחסן גדול, שנראה יותר כמו מגרש חנייה למשאיות מאשר כמרכז מיחשוב ממוצע ● בכל "מקום חנייה" ניתן להציב קונטיינר שיכול לכלול עד 2,000 שרתים ● בינתיים, נמצאים קונטיינרים עם שרתים של החברה רק ב-12 מתוך 56 המקומות בתוך הדטה סנטר, אולם ממיקרסופט נמסר, כי מצב זה עומד להשתנות בקרוב
בדרך כלל, מיקרוסופט (Microsoft) לא נותנת כמעט לאף אחד להיכנס למרכזי המיחשוב שלה. אתמול (ד'), לעומת זאת, החברה פתחה את דלתותיו של הדטה סנטר שלה בשיקגו בפני קבוצה של עיתונאים, שותפים ולקוחות.
כתבת של cnet שהשתתפה בסיור ציינה, כי הדטה סנטר של מיקרוסופט נראה יותר כמו מגרש חנייה של משאיות מאשר כמו מרכז מיחשוב ממוצע. בכל "מקום חנייה" שכזה יכול להיכנס קונטיינר ובו עד 2,000 שרתים. בינתיים, נמצאים קונטיינרים עם שרתים של החברה רק ב-12 מתוך 56 המקומות בתוך הדטה סנטר, אולם ממיקרסופט נמסר, כי מצב זה עומד להשתנות בקרוב. החברה עתידה להשקיע כחצי מיליארד דולרים בהצבת ציוד במקום.
ארנה ג'וספסברג, מנכ"ל תחום התשתיות במרכז, אמר, כי "השקעה בזמן המשבר הכלכלי הנוכחי היא תמיד לא דבר בטוח, אבל אנחנו באים למהלך זה עם ניסיון רב".
במיקרוסופט ביקשו שלא לציין את המיקום המדויק של הדטה סנטר בשיקגו, אולם ניתן לדווח, כי הוא ממוקם במחסן גדול שנמצא באחד מאזורי התעשייה המרכזיים של העיר. החברה בחרה למקם את הדטה סנטר שלה דווקא שם מפני שמדובר במיקום נוח וזול, וכי הוא נמצא על "צומת" של קווי אינטרנט – אחד מהם מחבר בין מזרח ארצות הברית למערבה והשני – בין דרומה לצפונה.
חוץ מאשר בשיקגו, יש למיקרוסופט מרכזי מיחשוב בדבלין שבאירלנד ובסן אנטוניו ובקווי נסי שבארצות הברית. אלה משרתים את כל השירותים אונליין של החברה.












תגובות
(0)