מיקרוסופט ו-HP השיקו את Stream 14 – בתחרות מול גוגל

המחשב החדש דומה חיצונית ל-Stream 14 ש-HP כבר מציעה, אולם הוא מבוסס על חלונות 8.1 ● נראה שזו רק הסנונית הראשונה של מיקרוסופט בתחום

פחות עשרות עובדים בישראל. מיקרוסופט

המאבק בין מיקרוסופט (Microsoft) לגוגל (Google) על שוק המחשבים הזולים, המיועדים בעיקר לעולם החינוך, עולה כיתה. הענקית מרדמונד ו-HP השיקו את ה-Stream 14 – מחשב עם מסך בגודל 14 אינץ' מבוסס חלונות 8.1 (Windows 8.1), שיתחרה ישירות עם מחשבי ה-Chromebook של גוגל בשורת המחיר – 199 דולר בלבד.

מבחינה חיצונית דומה המחשב ל-Steam 14 ש-HP כבר מציעה, אולם כאמור, הגרסה החדשה מבוססת על מערכת ההפעלה מבית מיקרוסופט.

המחשב החדש, שהוא כנראה רק הסנונית הראשונה של מיקרוסופט בתחום הזה, מבוסס על מעבד מיוחד של AMD שמציע צריכת כוח נמוכה במיוחד. מדובר ב-A4 Micro-6400T מרובע הליבות, במהירות של 1.6 ג'יגה-הרץ. מעטפת הצריכה של המעבד הזה היא 4.5 וואט בלבד, והוא לא תומך בעבודה בריבוי נימים ולא במצב טורבו. השבב הגרפי שמשולב בו הוא מסדרת ה-Radeon R3 של AMD עצמה. גם במקרה הזה השבב עובד במהירות קבועה אך נמוכה, של 350 מגה-הרץ.

ה-Stream 14 בגרסת חלונות כולל נפח של 2 ג'יגה-בייט זיכרון עבודה, 32 או 64 ג'יגה-בייט זיכרון אחסון ואפשרות לכרטיס הרחבה מסוג SDXC. בנוסף, בדומה לגוגל, מציעה מיקרוסופט לכל רוכש שטח אחסון נכבד של 100 ג'יגה-בייט בשירות הענן שלה, OneDrive, למשך שנתיים.

בנוסף, מציע המחשב החדש עם תמיכה ב-Beats Audio, שלוש יציאות USB, יציאת HDMI ותמיכה בבלוטות' (BlueTooth) וב-WiFi. יש לו גם מצלמה קדמית באיכות VGA בלבד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים